Geliştiriciler artık Unity özelliklerini yerel iOS ve Android uygulamalarına dahil edebilir

Geliştiriciler, Unity bileşenlerini ve içeriklerini ( artırılmış gerçeklik , 3D / 2D gerçek zamanlı oluşturma, 2D mini oyunlar ve daha fazlası), Unity'yi bir kütüphane olarak kullanmak için yerel bir platform projesine entegre edebilir.

Mobil platformların kıdemli teknik ürün müdürü JC Cimetiere, “ Yerel platform teknolojilerini kullanan geliştiricilerin ( Android / Java ve iOS / Objective C gibi) uygulamalarında ve oyunlarında Unity tarafından desteklenen özellikleri dahil etmek istedikleri zamanların olduğunu biliyoruz ” dedi.

Nasıl çalışır

Genel olarak mobil uygulama oluşturma işlemi hala aynıdır. Birlik, iOS Xcode ve Android Gradle projelerini oluşturur. Ancak, bu özelliği etkinleştirmek için Unity ekibi, üretilen iOS Xcode ve Android Gradle projelerinin yapısını şu şekilde değiştirdi:

  • Tüm kaynak dosyaları ve eklentileri içeren bir kitaplık bölümü - iOS freamworkve Android Arşivi (AAR) dosyası
  • Uygulama gösterimi verilerini içeren ve kitaplık bölümünü çalıştıran ince bir başlatıcı parçası

Ayrıca , temel örnek projeler de dahil olmak üzere, Birliğin iOS ve Android'de kütüphane olarak nasıl birleştirileceğine ilişkin adım adım talimatlar yayınladılar .

Şu anda, Kütüphane olarak Unity yalnızca tam ekran görüntülemeyi desteklemektedir. Şimdilik, ekranın yalnızca bir kısmında görüntülenmesi desteklenmiyor. Ayrıca, Unity birden fazla örneğinin yüklenmesi destekmiyor. Geliştiricilerin düzgün çalışması için üçüncü taraf eklentilerini ( yerel veya yönetilen ) uyarlamaları gerekir.  

Birlik, markaların ve yaratıcı ajansların AR'yi doğrudan kendi mobil uygulamalarına kolayca eklemelerine yardımcı olarak , bu entegrasyonun AR pazarlamasını artıracağını umuyor .



  Alıntı Yap

KARABAY A, 2020 . Geliştiriciler artık Unity özelliklerini yerel iOS ve Android uygulamalarına dahil edebilir,

https://www.karabayyazilim.com/blog/gelistiriciler-artik-unity-ozelliklerini-yerel-ios-ve-android-uygulamalarina-dahil-edebilir-2020-05-31-185319

(Erişim Tarihi : 23 Ekim 2019).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap

Abone Ol
Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun