DynamoDB Nedir ?

Amazon DynamoDB, bulut tabanlı bir NoSQL key/value veritabanıdır.

  • DynamoDB, şirket içinde hatta hibrit bir bulutta çalışmadığı için bulut-yereldir ; yalnızca Amazon Web Services (AWS) üzerinde çalışır. Bu, müşterinin donanıma sermaye yatırımı gerektirmeden gerektiğinde ölçeklendirilmesini sağlar. Ayrıca, elastik altyapı dağıtımı gibi diğer bulut yerel uygulamalarında da ortak özelliklere sahiptir (yani, ek kapasite talep ettiğinizde AWS arka planda daha fazla sunucu sağlayacaktır).
  • DynamoDB olan NoSQL desteklemediği içinde ANSI Structured Query Language (SQL) . Bunun yerine, JavaScript Nesne Gösterimi’ne (JSON) dayalı özel bir API kullanır . Bu API genellikle doğrudan kullanıcı geliştiricileri tarafından çağrılmaz, ancak çeşitli programlama dillerinde (C ++, Go, Java, JavaScript, Microsoft .NET, Node.js, PHP, Python ve Ruby ) yazılmış DynamoDB için AWS Yazılım Geliştirici Kitleri (SDK’ler) aracılığıyla çağrılır. ).
  • DynamoDB, temel olarak veri modelinin şematik, çok büyük, ilişkisel olmayan bir satır tablosundaki (kayıtlar) oluşması anlamında bir key / value deposu. Yabancı anahtarlarla tabloları birleştirmek için ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri (RDBMS) yöntemlerini desteklemez. Amazon DynamoDB, JavaScript Nesne Gösterimi’ni (JSON) kullanarak bir belge deposu veri modelini de destekleyebilir.

DynamoDB’nin NoSQL tasarımı, sırasıyla geliştiricilere ve yardımcı ekiplere hitap eden sadelik ve ölçeklenebilirliğe yöneliktir. Nesnelerin İnterneti’nden (IoT) sosyal uygulamalara veya devasa çok oyunculu oyunlara kadar, geleneksel veritabanlarının ötesinde modern ve ortaya çıkan kullanım durumlarında yaygın olan çok çeşitli yarı yapılandırılmış veri güdümlü uygulamalar için kullanılabilir. Geniş programlama dili desteğiyle, geliştiricilerin başlaması ve DynamoDB kullanarak çok gelişmiş uygulamalar yapması kolaydır.

DynamoDB Veritabanı nedir?

DynamoDB Ana Özellikleri

1. Performans

2. Sunucularınızı yönetmeye gerek yok

3. Güvenlik

Bazı önemli kullanıcıları

  • Samsung
  • Netflix
  • lyft

Daha fazla bilgi edinmek için resmi web sitelerine bakın .

Umarım bu yazım faydalı olmuştur.

  Alıntı Yap

KARABAY A, 2020 . DynamoDB Nedir ?,

https://www.karabayyazilim.com/public/blog/dynamodb-nedir-2020-07-18-094349

(Erişim Tarihi : 18 Temmuz 2020).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap

Abone Ol
Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun