Socket İO Nedir

Socket.io, Node.js ile gelişenlerin en değerli kütüphanelerinden biridir. Neden? Senkronize iletişimin sadece uygulamanızda gerçekleşmesine izin verdiği için bu realtime iletişim anlamına gelir.

Socket.io'nun sunduğu olanaklar gerçekten çok büyük. Web sitenize gelen ziyaretçiler arasında anında iletişim gerektiren her şey için yararlıdır. Bu, örneğin, sayfayı yeniden yüklemeye gerek kalmadan verileri getirir.

WebSocket :

WebSocket, tüm yeni tarayıcılar tarafından desteklenen bir özelliktir. İstemci ve sunucu arasında senkronize ikili alışverişe izin verir .

Web üzerindeki iletişim genellikle senkronize edilmez. İnternet her zaman bu şekilde olmuştur: istemci talep eder ve sunucu yanıt verir.


WebSocket istemci ve sunucu arasında açık kalan bir iletişime izin veren bir yeniliktir. Tarayıcı ve sunucu birbirine bağlı kalır ve bu bağlantı aracılığıyla bir yönde ve diğer yönde mesaj alışverişi yapabilir. Yani artık sunucu kendi başına bir mesaj gönderebilir.

Socket.io, WebSockets'i çok kolay kullanmamızı sağlar. Socket.io'nun her müşteri için realtime iletişim yönteminin en uygun olduğunu belirlediğini görebiliriz.

  Alıntı Yap

KARABAY A, 2020 . Socket İO Nedir,

https://www.karabayyazilim.com/blog/socket-io-nedir-2020-01-28-230843

(Erişim Tarihi : 28 Ocak 2020).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap

Abone Ol
Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun