Laravel 7 Yayınlandı!

Laravel 7 yayınlandı ve Laravel Airlock, daha iyi route hızı, özel Eloquent sorguları, Blade component etiketleri, akıcı dize işlemleri, yeni bir HTTP istemcisi, CORS desteği ve daha pek çok özellik içeriyor.

Laravel Airlock

Laravel Airlock, SPA’lar (tek sayfa uygulamalar), mobil uygulamalar ve basit, jeton tabanlı API’lar için hafif bir kimlik doğrulama sistemi sağlar. Airlock, uygulamanızın her kullanıcısının hesapları için birden fazla API jetonu oluşturmasına olanak tanır.

Custom Eloquent Casts

Laravel’in çeşitli yerleşik, yardımcı sorgu türleri vardır; ancak, bazen kendi sorgu türlerinizi tanımlamanız gerekebilir. Şimdi bunu CastsAttributes arabirimini uygulayan bir sınıf tanımlayarak yapabilirsiniz.

Bu arabirimi uygulayan class bir get and set yöntemleri tanımlamalıdır. Get yöntemi, bir ham değeri veritabanından bir sorgu değerine dönüştürmekten sorumluyken, set yöntemi bir sorgu değerini veritabanında depolanabilecek bir ham değere dönüştür.

Blade Component Etiketleri ve Geliştirmeleri

Blade component, etiket tabanlı oluşturma, öznitelik yönetimi, bileşen sınıfları, satır içi görünüm bileşenleri ve daha fazlasına izin vermek için elden geçirildi. Blade component’lerini revizyonu çok geniş olduğundan, bu özellik hakkında bilgi edinmek için lütfen tam Blade component dokümantasyonuna bakın.

Route Önbellek Hızı İyileştirmeleri

Laravel 7, route: cache Artisan komutu kullanılarak önbelleğe alınmış derlenmiş, önbelleğe alınmış rotaları eşleştirmek için yeni bir yöntem içerir. Büyük uygulamalarda (örneğin, 800 veya daha fazla route’a sahip uygulamalar), bu geliştirmeler basit bir “Merhaba Dünya” ölçütünde saniyede taleplerde 2 kat daha hızlı bir iyileşme sağlayabilir.

Laravel 7 hakkında daha fazla bilgi edinmek için…

Bunlar Laravel 7'deki yeni özelliklerden sadece birkaçı ve tam bir liste görmek için sürüm notlarına ve yükseltme kılavuzuna bakın . Ayrıca, güncelleme için kolay bir yol istiyorsanız Laravel Shift’i kullanabilirsiniz .

  Alıntı Yap

KARABAY A, 2020 . Laravel 7 Yayınlandı!,

https://www.karabayyazilim.com/blog/laravel-7-yayinlandi-2020-03-03-171743

(Erişim Tarihi : 03 Mart 2020).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap

Abone Ol
Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun