Electron Js Nedir

Elektron ile uygulamalar geliştirmek için çoğu durumda belirli becerilere ihtiyacınız yoktur. Bir web geliştiricisiyseniz ve Electron ile bir uygulama geliştirmek istiyorsanız, bu serideki bu makaleyi takip edecek öğreticilere göz atmayı unutmayın.

Uygulamanızın bahsettiğimiz tüm platformlar için kullanılabilir olmasını istiyorsanız, uygulamanızı farklı teknolojiler kullanarak dağıtmanız gerekir. Bu çok manuel ve zaman alıcıdır. Şimdi, Electron hakkında konuşursak, bunun JavaScript tabanlı bir çerçeve olduğu açıktır. Tüm platformlar web teknolojilerini desteklediğinden, Electron platformlar arası uygulamaların geliştirilmesine daha kolay yardımcı olur. Electron kullanan popüler uygulamalar arasında Visual Studio Code, Slack ve Atom Editor bulunmaktadır.

Elektron Js Özellikleri

Güvenlik

Mevcut uygulamanızı Electron'a taşırken çok düşünmenize gerek yok çünkü oluşturduğumuz uygulama bir masaüstü uygulaması ve veriler sistemde yerel olarak kalıyor. Bu nedenle veri güvenliğini sağlayabilirsiniz. Verileri bulutta depolamanız gerektiğinde, bulut ağınızın istenmeyen sürprizlerden kaçınmak için önceden yeterli güvenlik işlevlerine sahip olup olmadığını kontrol edin.

Düşük Seviye Erişilebilirlik

Başlamadan önce, masaüstü uygulamanız için sağladığınız tüm işlevlerin Elektron'da da mevcut olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Deneyimlerime göre, Electron, uygulamanızda Klavye Kısayolları gibi genişletilmiş etkileşimli özelliklere sahip olmak için yeterli kontrol sağlar. Ayrıca donanım ve işletim sistemi bileşenlerine düşük düzeyde erişilebilirlik sağlar.

Donanım Erişilebilirliği

Geliştiriciler, JavaScript / Eklentisi üzerinden ortaya çıkan tüm donanım düzeyi erişim API'lerina tam erişim sağlayabilir. Elektrona geçmek istiyorsanız bu özellikten ödün vermenize gerek yoktur.

Verim

Elektron bu açıdan gelişir. Geliştirme sırasında uygun özen gösterilirse (yalnızca ihtiyacınız olanı yükleyin), Electron yerel uygulamalarla karşılaştırıldığında performans açısından büyük kazançlar sağlayabilir. Electron çok zaman kazandırır ve tüm büyük platformlar için tek bir kod tabanına sahip olmakla oynamak veya geliştirmek için daha fazla seçenek sunar. Bunlar, hepsi Elektron tarafından etkili bir şekilde çözülen uygulamaların yerel gelişimi ile uğraşırken önemli problemlerdir.

Kod ve Uygulama Yönetimi

Ürün Sahibi olarak, her platform için farklı ekipler bulundurmanıza gerek yoktur ve ihtiyaçlarınızı farklı ekiplerle yeniden açıklama zahmetinden kurtulacaksınız. Ayrıca, ürünün platformlarda aynı işlevselliğe sahip olduğundan emin olmak için denetim işini de azaltacaktır.

Bir geliştirici olarak, farklı kod tabanları hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Herhangi bir platformda bir hatayla karşılaşırsanız, kodu kod tabanından düzeltebilirsiniz. Hata asla diğer platformlarda görünmez. Ancak, yine de işletim sistemi seviyesi işlevlerine dikkat etmelisiniz.

Tekrar Kullanılabilirlik

Tek bir kod tabanı kullandığımız için, bunu hem web uygulamaları hem de masaüstü uygulamaları için kullanabileceğimiz anlamına gelir. “Bir kez kodladığımız, her yere dağıttığımız” için temel kodu farklı platformlarda da yeniden kullanıyoruz.

Üretim

Ne kadar çok bilinen çerçeve kullanırsak o kadar çok destek alırız. Bu da bize yeniden kullanabileceğimiz daha açık kaynak kütüphaneler ve daha fazla özellik ile üretime daha az zaman kazandırıyor.

Dağıtım / Yapı

Bu Elektron'un ilginç yönlerinden biridir. Tüm kod tabanını ilgili paketlere dahil etmemize yardımcı olan bir elektron paketleyici modülü mevcuttur. Her ne kadar insanlar Elektron'un çok fazla bellek aldığını tartışmasına rağmen, dediğim gibi, Elektronun bunu önlemek için geliştirme sırasında biraz bakıma ihtiyacı var.

UI / UX

Web teknolojileri ile tüm kullanıcılarınıza büyük rahatlık sağlayan mükemmel Kullanıcı Arayüzü (UI) ve Kullanıcı Deneyimi (UX) sağlayan birden fazla teknolojiye açık olursunuz. Ayrıca, farklı platformlardaki tüm kullanıcılarınıza aynı deneyimi sunduğunuzdan emin olabilirsiniz.

  Alıntı Yap

KARABAY A, 2019 . Electron Js Nedir,

https://www.karabayyazilim.com/blog/javascript/electron-js/electron-js-nedir-2019-12-29-165352

(Erişim Tarihi : 29 Aralık 2019).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (1)

  • Anonymous Yanıtla

    Bir de white screen of death derdi olmasa çok güzel de böyle bir sıkıntısı var. Kiosk olarak yazılan uygulamalar birkaç gün çalıştıktan sonra patlıyorlar ve electron tarafında göçüyorlar. Tam bir çözümü de yok gibi duruyor. En azından şimdilik...

    4 yıl önce

    Yorum Yap

    Abone Ol
    Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun