Ionic Nedir

Mobil cihazlar içinoptimize edilmiş web teknolojisi tabanlı bileşenler ve Cordova ve Ionic Nativekullanan yerel API'ler sağlar.

Ionic, son sürümü ileminimum DOM manipülasyonu kullanarak performans açısındanverimlidir. Açısal ayrıca bir Ionic uygulamanın performansınıartırmada önemli bir rol oynar.

Kendi iskele ve biruygulama geliştirmek için gerçekten yararlı olan ve büyük ölçüde kod yazmaktankaçınarak zaman tasarrufu sağlayan kendi komut satırı arayüz aracına sahiptir.

Ionic nedenkullanmalısınız?

Ionic bir uygulamadabirden fazla cihazda ve işletim sisteminde çalışabilen temel yerel işlevleroluşturmak için mükemmel bir seçimdir . Ionic ana avantajı uygulamayıayrı cihazlar için birden çok kez yerine bir kez oluşturabilmemiz ve her yeredağıtabilmemizdir. Uygulama geliştirmeyi hızlı ve düşük maliyetli hale getirir. Ayrıca bakım ihtiyacını da azaltır.

Ionic ÇerçeveninAvantajları

1. Öğrenmesi kolay

Geliştiricinin temelCSS, HTML veya JavaScript çerçeveleri hakkında bilgisi varsa, Ionic çerçevesinikullanarak uygulamaları öğrenmek ve geliştirmek çok kolaydır. Ayrıca,gereksinimleri ve ihtiyaçları hibrit uygulama geliştirme gerektiriyorsa,geliştirme şirketlerinin Ionic 'e geçmesine izin verir.

2. Kolay dokümantasyon

Ionic çok iyi ve iyiyapılandırılmış belgeler sunar. Resmi belgeler, geliştiriciler için gerekliolan şeylerin çoğunu kapsamıştır.

3. Çoklu platform

Ionic  uygulama,tek bir kod tabanına sahip yerel iOS, Android, Masaüstü ve web gibi birden çokplatformda dağıtılabilir. Bu uygulamalar bir kez yazabilir ve her yerdeçalışır.

4. Kullanıcı arayüzü

Ionic'in temalar vebileşenler gibi kullanıcı arayüzü son derece özelleştirilebilir. Ionic platform,bileşenlerinin uygulamanın üzerinde çalıştığı platforma uyum sağlamasına olanaktanır.

5. Angular üzerineinşa edilmiştir

Ionic  geliştiricilerebirçok işlevsellik sağlayan Angular'ı kullanır. Günümüzde Angular, tasarımcılartarafından en çok kullanılan çerçevedir. 

Ionic ÇerçeveninDezavantajları

1. Performans

Ionic uygulamanınperformansı, yerel mobil uygulamalarla karşılaştırıldığında iyi değildir ancak,performans ortalama kullanıcıların çoğu için fark edilmez.

2. Güvenlik

Ionic  çerçeveylegeliştirilen uygulama, yerel bir uygulama kadar güvenlik sağlayamayabilir.Örneğin, bir finansal uygulama, örneğin bir banka için uygulamageliştiriyorsanız, Ionic önerilmez.

3. Sınırlı işlevsellik

Ionic çerçevedebulunmayan bazı yerel işlevler vardır. Böyle bir durumda bu işlevi kendinizyerine getirmek için eklentiyi geliştirmeniz gerekir. Bununla birlikte, yerelişlevlerin çoğunu kapsayacak birçok eklenti vardır.

4. Video oyunu için uygundeğil

Ionic çerçeve, üstdüzey grafik bağımlı uygulamalar veya video oyunları için uygun değildir.

  Alıntı Yap

KARABAY A, 2020 . Ionic Nedir,

https://www.karabayyazilim.com/blog/diger/ionic-nedir-2020-01-03-213537

(Erişim Tarihi : 03 Ocak 2020).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap

Abone Ol
Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun